Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Calaier kvinnor modedesigner hög klack Round Toe 14CM Stiletto Zipper Pump skor,
  • tweet
Sunny Store kvinnor 's Leisure Leisure Leisure läder combat bottes, moto cheville bottes  no.1 online

Delningar

Fight n Fit Adidas Varner,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Weit Woherrar Imitated mocka Closed -Toe Solid low -Top Kitten -klackar stövlar, EGHXH011444,Sandal herrar sommar Vintage Ung Roman Sandal s och Peep -Toe British läder skor med Leisure,Fila kvinnor Kimber Slip Resistent Work Flats Hiking skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Irregular Choice Disney Bambi Baskhul Skunk svart Multi Glitter Pump Storlek,Hangwucha Genuine läder stövlar Military Desert Man Winter stövlar Botas Tacticos skor,DK trä DK trä OluKai herrar Thong Sandals,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Merrell kvinnor Bondi Slide AC skor,Geox - Yulimar - D92CF089D1000,

Kalra Skapar skor av traditionell indisk Faux läder Designer,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Långstövlar, Ladies Thigh High Over The Knee höga stövlar Fall Winter hög klack Thil skor (Färg svart, Storlek 36),MINISTVOG Kvinnors Plattformar Tunna hälskor Peent Toe läder Pumpar Stiletto Hign Heel s,Philippe Model Män Tränare Bianco -Arancione,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ACNE STUDIOS Ankle stövlar Tristan män Fabric (BD0003J834) Storbritannien,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Dailyskor Woherrar Mid Calf Buckle Ankle High Hunter Rain Round Toe Rainstövlar,Schutz Woherrar Panteria Ankle -High mocka Sandal,Nio Seven Woherrar Genuine läder Closed Pointed Toe High Chunky Heel Handgjord kontors arbetskumpar,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Scenenk Män's ny skor Casual springaning skor Fitness Exercise Daily Wear,Nike herrar Air Max 1 LTR Premium springaning skor,

Manliga skor, vårkläder, tillfälliga skor, bekväma Andningsverktyg, tillfälliga skor, reseskor, träningsskor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Bill ringaa, damasket Wooln Slipper.,

Delningar

K -Swiss herrar Gen -k Icon Knit skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.