Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • 361 grader Sensation 3 springada skor - Grå - kvinnor,
  • tweet
WMNS WMNS WMNS Nike Air Max Thea JCRD - 654170 601  mer rabatt

Delningar

Romika Ibiza 103 Sandaler Storlek Extra stor bspringaaa 16103 206 211 Stor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

BUSSEMI 100MM SEKVIN VITT HÖGA TOP skor GÖR I ITALIEN SZ US 8 EUR 38,kvinnor Addidas NMD sup u R1 Storlek 8,Tv3676 kvinnor Pumpar Unisa 39 KVINNA DOVE,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mjus kvinnor FRANNES FRALL5533;s 894104 -0102 Trainers 9 UK vit (Bianco Bianco silver 0001),Halston embossed Croco läder Wedge Pumpar Sandy Bordeaux 5M ny A269838,Diadora arvegods kvinnor bianco 172794 -20006,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Cole Haan Pewter Metallic Pepto11B Pumpar,TRUSSSARDI JEANS KVINNOR skor skor with wedge CASEUEAL FRI TIDSKOD 79A0046,

Demonia Gothic Rock Metal Punk Ankle Vegan läder stövlar med Spikes,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

BARN KVINNORS FRAMSTÄLLNINGAR URSPRUNG SKOGSBRUK,Dr Martens 8 -Eye Coralie stövlar Lace Up skor Ankle stövlar kvinnor skor 15291001,Alberto Venturini Italien Rhinestone Pumpar 39 silver läder klackar% Sale% Ovp,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ny STYLSH PAUL ANDREW TRELISSIA bspringaaa WEDGE SANDALS, EU37 UK5,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Fornarina Kvinna PE 19 Moon skor Springaa sommar läder mocka,Badgley Mischka MP3828 kvinnor Morrisey Ankle Boot - Välj SZ Färg.,Kvinna stövlar Over -The -Knee Alla typer Calves bspringaaa läder ny,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Skor Colmar Män skor Trendy grå mocka, Fabric travish - 036,NIB OTBT Bridgeman Mud Ankle Booslips distress CAMO Combat stövlar kvinnor SZ 6.5,

Långchamp -natts blå pumpar, storlek 40 (US 9.5 -10), detaljhandelsvärde 510,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Hoka One Challenger ATR 4 kvinnor Trail springaning Athletic skor blå Storlek 7 USA,

Delningar

Sandal Unisex Elemänterre Mod.Barden med tån stängd, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.