Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • ASICS GEL - D Tågförare 23 springaning skor - gul - herr,
  • tweet
kvinnor Nike EXP - - - X14 Summit vit ljus silver AO3170 -101  billig

Delningar

kvinnor Patent läder Zipper Front Buckle Strap Knee High Riding stövlar skor Sz,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Adidas mot fördel CL db0579 svarta sportskor Kvinnor tennisskor, 1435 NIB CHARLOTTE OLYMPIA VÄRLDsmåL W CRYSTALS SZ 36,Jeffrey Campbell sammet Elmcroft Lace Up stövlar -7 - 155 MSRP,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Vackra Manolo Blahnik kom med cowhiIDE ANKLE STRAP SPECTATOR PUMPS storLEK EUR 41,kvinnor Nike Air Force 1'07 Preimum - 896185601 - Habeasvart röd vit,NIKE kvinnor Air Force 1 Hi Se 86044 -301 VINTAGE GREN VINTAGE GREN Storlek 7.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Skechers fjäll -luft ultra flex kvinnor utbildar sportmaskor,Adidas original zx skor dagbok mansskor g42612,

695 Autentisk RALPH LAUREN Collection Katia Booslips skor, tillverkad i Italien,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike wmans luft max 90 ultra 2.0 lättvita bspringaaaa nya skor kvinnor,Clarks Originals Wallabee kvinnor Tumeric mocka skor Wallabee - 4 uk,Giuseppe Zanotti US 8 Satin Crystal Feather Stilettos I50116,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

CLARKS Spied Melody Boot (10 B (M) US)- Pick SZ Färg.,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Victoria p19f womherr gympaskor 141113 silver,Skor för svarta läderskor,ABS ALLEN SCHWARTZ PERSIMYON LEADER HARS VÄSTRA BOOTER BRA 7.5 nyA 169,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kvinnor Girls Fly London Mong944 Ankle Boot läder Flat Assorted Färgstorlek,Frye Veronica Tall Back Zip läder Riding stövlar Storlek 8.5,

AC605 PRO JECT skor av rödläder kvinnor och EU 36,EU 37,EU 38,EU 39,EU 40,,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

skor air max 2017 ny,

Delningar

vit Platform Fur Gogo Dancer Knee High Burning Man Festival kvinnas stövlar Camel, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.