Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Finn COMFORT VENTURA -S, Fleur (säng).Nubuck), Sand, Soft Bedding 825868 -56205,
  • tweet
SÄRSKILDA   Asics Gel Netburner Netburner Netburner Professional 12 kvinnor Netball skor (B) (4501)  70% rabatt billigt

Delningar

Diadora S. Comfort Sl 8 Ag Tennis skor - orange - herr,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIB Donald Pliner Furfi Genuine Rabbit Fur Platform Wedge Slide Sandal guld 7M,Christian Louboutin vit silver Platform Pumpar,Tory Burch bspringaaa läder Snakeskin Leianne Bow Logo Slides Flats Sandals 6.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Corral PB015 kvinnor Rustic Booslipss bspringaaa läder Buckle kort Ankle stövlar Sz 8 M,LUCCHESE Mul BOOTS Western Cowgirl skor Slieds embossed bspringaaa läder 6 kvinnor,(MANOLO BLHNIK) röd Satin Hangisi Crystal Embelleished Ballet Flats,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

PREMIATA kvinnorSCHHE kvinnor skor skor TUNskor NEU CONny grå 010,COLE HAAN Halley Tan mocka Chukka Desert Wedge stövlar SZ 10,

Basketball semerdjian smr arta leo,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Fila Disruptor 2 Premium Metallic kvinnor silver vit mode Trainers - 6 Storbritannien,Tänka kessy, mulor större turkos paus också för medelålder,kvinnor BORN bspringaaaa läderstövlar sz.6 210,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Sperry vit Water stövlar storlek 7,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

nyA balans kvinnor Trainers skor Livsstil Sport skor w530ceb grå skor,French Connection Ciara vit silver sandal Storlek 6,Jimmy Choo Romy 100 Glitter Läder Pump,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Steven Madden Exxit svarta läderskor gympaskor sz 8.5 FRI sändning,Tory Burch Elana Peent -Toe Classic Kid mocka Pumpar i Boxträ grön 9,

herr Clarks CloudSteppers Step Isle Crew Casual Lace Up skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Seychellernas kvinnor One Kiss läder Open Toe Casual Strappy Sandals,

Delningar

WoMENMIU MIU PATENT LEATER SANDALS storlek 38 (oss 8), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.