Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • BS160 OLGA RUBINI skor platinaläder, syntetiska läderskor kvinnor sandaler EU 37,,
  • tweet
ILARIA VITE LMMSSAJ60 kvinnor kvinnor kvinnor skor Storlek 8 EUR 38 Patent läder Sandals Mephisto  snabb frakt till dig

Delningar

SCHOENEN VRUW ny balansLIFESTYL WRL247SW,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Bz229 Islo skor bordeaux sammet damer EU 36,eu 37,eu 38,eu 39,,Kenneth Cole Reaction Genuine läder bspringaaa Riding stövlar 6.5 M,Franco Sarto kvinnor Percy läder Closed Toe Ankle mode stövlar,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

El Naturalista Woherrar Nf35 Tulip Flat Sandal,NWT kvinnor FRAMTIDER FRAMTIDE JURI FLYGPLAN OCH RÖST KVINNOR FLYGPLATS KVINNOR,Tamaris Ankle stövlar Pixie 1 -1 -25813 -22 -440 bspringaaa,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

1299 Dkvadrat Skor MultiFärg läder Storlek US 8 IT 38 Enorm 8388,Melissa Ela Sandal 2019 Mirror Collection Mode Vegan skor Flip Slop Sandaler,

Spaziomoda damskor skor glider på skor t.37 S603 svart lila,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

skor 371875 silver 38,Nya handgjorda kvinnor Mjuk vardagssand med trähäl och lädersula,Bonavi 014 -2412 Beige Tan läder ljusljus Flat Slip on Sandaler,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIKE kvinnor Nike Flex 2018 Rn AA7408 -001 svart vit kvinnor Storlek 10,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

7 För alla människorkvinnor män'675533;65533;s blå & Acid grön Pump Sz 6M Free Shipping,Skor Adidas kvinna BIANCO S8167,RALLF LAUREN PURPELETIKETT KOLLECTION HEEL SANDALS storLEK 9.5,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Tory Burch Tory Burch Marion Quilted Rainfoot stövlar Rain Sz 6 B,Hogan kvinnor maxim h222 svart lädersko med patentuppgifter,

FILA BARRISADEXT 97 Towblock Autentiska fula skor Sz4 -11 FS1HTB126X u nyE,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sandal av Propet Breeze,

Delningar

NIKE ACORRA REFLEXT storLEK 7 KVINNORS skorBOT (807151 -336), förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.