Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Hogan skor 38114fr -20%,
  • tweet
Kenneth Cole ny York York York kvinnor LYRA Open Toe Special Occuense läder Sliding Sand  ny sadie

Delningar

Ariat kvinnor bspringaaa läder Cowboy stövlar 10 B,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Manolo Blahnik 2,000 Alligator Crocodile Pump skor storlek 9,NWT 119 Report kvinnor blå Studded Platform klackar skor 8,Sneeaker Nira Rubens Cosmopolitan vit läder med hjärta,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

NWT blasthop Jazzie Two Part Cone Heel Pump (Storlek 7.5),Schutz Theodora Pearl vit läder Peent Toe High Block Heel Studerad Booslips,Asiater Hyper GEL -Sai kvinnor springaning skor vit vit,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Rocky kvinnor Dark bspringaaa Rubber Core utomhus Chore stövlar,Pikolinos stövlar 37, Made in Spain Lined Otroligt Mjuk Beodlig,

kvinnor Air Max 97 SE, Panache, Storlek 10, AQ4137 101,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

skor Gaudi s fru svart PU 666625 -V0001,Lauren Ralph Lauren Aleena bspringaaa kvinnor skor Storlek 8.5 M Sandals MSRP 175,Nike Wmnes Free TR 8 VIII Crimson Tint kvinnor Cross Training skor 942888 -800,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Cole Haan bspringaaa läder Stretch Knee High Riding stövlar Sz 9.5 EUC,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Donald J Pliner June Metallic Croco T Strap Wedge Sandal läder 6M silver 218,Gissa stövlar booslipss äkta päls läder nubuck 7.5,Nya Adidas skor skor, SL Rise, Springaablade, X u PLR, Tubular, Climacool,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nubikk Amsterdam Tågare Lucy Royal,Skor som mästare på konst Bianco kvinna naturligt läder m749,

AUTHENTISK GIUSEPPE ZANOTTI STUDED FLIP FLOPS storLEK UK8 EU42 US9,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

NIKE kvinnor Nike Metcon Dx Flystick 2 924595 -100 WYTE kvinnor Storlek 5,

Delningar

MCM Kvinnor utför utför stordriftsfördelar,65533;s bilryover blå LTHR High Top Sneeaker Storlek 36 (US 6) D232 , förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.