Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas Originals Superstar W Trainers kvinnor Pearl lågutbildare,
  • tweet
B Brian Brian Brian Atträ Fruiteria Peep Toes 8.5  lycklig shopping

Delningar

VANS TIDE MID skor MEN skor svart TURKSH COFFE 5901999 storLEK 11.5 ny,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Gabor ROLLING Soft Mules, biluso Metallic, Clam (beige) Fotbädd 26.910.95,ny NATURIZER HART BLAND LEADER Leopard Pony Hair stövlar US SZ 7.5 M,Onex Onex Christina Choklad Kvinnors Sandaler Storlek 10 M,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Roshe springa One Hyp BR blå springaning Fly Air Max vit 11.5 Athletic 1 2 3,Bearpaw 106 UQ4 Pantofole kvinnor, grå (Charkole 030) 40 EU,Brooks kvinnor Adrenaline Gts 19 vit springaning skor Storlek 7 (415158),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

ADIDAS ZX FLUX WOMNER ATHLETIC SHES BLAK BY9215 storLEK 9.0,PETER FOX 8.5 WESTERN HEELS COWHOY BLAND COWCOWgirl LÄKER HÖGA BOTTER visar W BOX,

Narcisco Rodriguez hög klack läder Pump skor,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

STACCATO skor 920288 Grå 24 65533räd;65533;,,Adidas skor Superstar W Cg3680 Bronze,Gentle Souls kvinnor Noemi Closed Toe Slingback Mules,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Tory Burch Metallic Gigi Tory Logo Pump Storlek 8 Loafer,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Me To kvinnor Flat Sandals bspringaaa Storlek 6 US 37 EU,kvinnor skor ADIDAS ULTRA BOOST BY2710 rödUCERAD 40 till 30 April,181 SCHUHWERK FRAU SANDALE LEDER SILBUR - F421,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Sergio rossi skor 128298 silver 36 2,Giuseppe Zanotti Coline grå Python klackar Sandaler; Storlek 39 NWB ,

Asics GEL -Kenun Lyte kvinnor springaning skor Limeljus Limeade,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Sexiga Lady Real läder Pointy Toe Thigh High Over Knee stövlar Stiletto skor O760,

Delningar

Christian Louboutin Lady Peep Sling 150 Calf Hawaii klackar pumpar Euro 38.5, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.