Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor Rhinestones Buckle Open Toe High Stiletto Heel skor Strap Slingback ny,
  • tweet
Sandaler Sandaler Sandaler från Burberry Wedge Storlek 41  de senaste modellerna

Delningar

HOGAN kvinnorSCHHE TUNSCHHE kvinnor LEDER skor skor NEU INTERAKTIVA GRA 122,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor SERAFINI kvinna BRONZO Faux -leader REP11,35 ny 650 MIU MIU grön Texturöd läder PEEPTOE Classic PUMPS Platform HEELS,Adidas Ultra Boost Stella Mcbiltney Parley storlek 9.5 kvinnor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Autentiska svarta christian luboutin -läderpumpar 38.5,Adidas kvinnor Purepoost Xpose springaning skor grå Tactile guld BA8271,Alla hjärtans dag Special -S öta leksakspudel Hund Printa skor for kvinnor -Free S,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Adidas Eqt Racing Adv W kvinnor AC7350 vit, CROYAL, Csvart kvinnor Storlek 8,Kiyoon Baek x Nicholas K spets upp läder klackar 498,

BNWOT RAG och BONE Classic nybury mocka stövlar bspringaaa Olive Storlek 41 10,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Giuseppe Zanotti Swarovski Crystal & mocka Platform Pumps sz 37.5 1695 Detaljhandel,W NIKE WMNS M2K TEKNO TRIPLE VITE PURE PLATINIUM AO3108 -100 kvinnor Casual skor,Vionic kvinnor Upperight Sterling Pump Round läder Chelsea stövlar orange Storlek 9,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

AVGIFTER X - PLR Storlek 8 (6Y) nyA RÖRANDE Skor,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas PRRELL PW Tennis n.37 1 3 100% Genuine NEW,Asics Gel -Kayano 25 D bred bilbon grå kvinnor springaning skor skor 1012A0032 -020,Robert Clergerie Esthert Denis Sandals kvinnor skor 5.5 blå NWD,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Mizuno våghorisont 3 kvinns löparskor -svarta,Nya kvinnor Ariat 10011926 Mirabelle broderade Tawney läder Cowboy Boot,

Dt60 mbt vita läderskor kvinnliga sandaler 37,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Flip Flop Taxi läder stövlar bspringaaa 187835,

Delningar

Barfötter sandaler eres zigensk storlek 36 EU 5,5 us 3 uk in box val, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.