Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas X Reiging Champ Ultra Boost Storlek 8.5 Kvinnor BW1122,
  • tweet
Free People Revolver Clog Sandal Sandal Sandal Natural Sz 37  till salu

Delningar

Verklig ny balans M575LB3 herr springaning skor (2E),

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Nike kvinnor Fitness - und Leisure skor WMns Air Max IVO,NIB Eric Rutberg Transparent Aztec Whipstiched Platform Sandal 300,ZUMBA HÖGHET TOP skor TbilDARE DANCE Street Elevate,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Cole Haan -storlek 9.5 Blå Lunargrand -sko,FERRAGMO PUMPS, BLAND CALF PATENT OCH PEBBLE Finish, Sz 8.5B, HEEL 1 8 tum,,FOIE SONOCA OCELOT ANKLE BOOT ITALIEN PROV storLEK 7 ny,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Själar Kvinnor Larisa Flat Sandal med Gladiator Ankle remmar,Gibellieri 72a ljus guld läder Pointy Toe Classic Heel Pump 37 US 7,

NIKE Zoom Lefrons Soldier VIII Bask lila Hornets 653641 -505 Sz 10.5 Mycket trevligt,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Wmns Air Max 1 Premium SC Bordeaux kvinnor skor skor AA0512 600,Adidas NMD (’produc ’ r2 kvinnor skor skor Ivy vit grön ba7261 ’ torsionsflöde 700,Classic hög klack Genuine mocka Stiletto kvinnor Scorpion Open Toe skor Platform,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Prada prax 01 skor 4E3393 3KLC svart Piobo - Autentic,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Lacoste bilnaby EVO 119 1 U - Paris skor,Dguldthyd skor kvinnor svart DM 4506 panaman,Giani Bernini kvinnor Sandii Low Top Lace Up mode skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Jambu kvinnor Sheila Platform Dress Sandal - Pick SZ Färg.,Soft - kvinnor - Barcelona,

Nike kvinnor Air Max Plus Tn Se Tränare Storlek 8 Uk Brand Ny,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

K -schweizisk 05643 -141 -M herr Pershing Court CMF skor - Välj SZ Färg.,

Delningar

nyA SKECHER MENS GO MOJO REACTIVA TULLUTbilDARE ATHLETIC skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.