Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Liksom Franco Sarto Faux mocka över knä,
  • tweet
JEFFREY JEFFREY JEFFREY CAMPBELL Pump Elevator Metallic Quilt Platform hög klack Strap skor 9.5  online shopping sport

Delningar

Aku Bellamont Gaia WS Tågare utomhusschuh grå 517 -062,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Tod s mocka Loafer Pumpar SZ 8,Lauren Ralph Lauren Glinda Heeled Sandals, Polo Tan, 7.5 USA,NIB Isabel marant Beth skostorlek 37,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Clarks Originals Wallabee kvinnor Tumeric mocka Wallabee skor,Fendi klackar Pumpar Plattform Storlek 6 36 Gul Snakeskin Print Bow Peep Toe,Nike air zoom cabos vit Storlek 9.5,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Wmns Nike Lunarglide 8 Sz 5 -10 Dark grå Ghost grön 84726 -013 FRI FARTYG,Skor DIADORA HERITAGE Kvinna skor Trendy blå Naturligt läder, mocka 156552 -C7,

Tillverkad i Italia CLOTILDE kvinnor T - Strap Sandals High Wedge klackar Pump Platform,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ISLO SCHUHWERK FRAU DECOLLETE GAMSE ÄR - 2AE1,ECCO Navoi Chelsea dams stövlar - Sz 9.5 M - lila Nubuck - Utmärkt skick,ny Born Crown Andersyn Tan Brush från läder Tall Comfort stövlar W12484 9 270,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Ted Baker PEETHP Chatsworth blom brook court klackstorlek 9 42, 8 RARE storLEK,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Nike Air Max 1 Ultra Flyisticka skor University röd Storlek 6 7 8 9 kvinnor skor,Adidas AQ0919 Kvinnor Superstar Slip på tillfälliga skor orangea vita gympaskor,Sexig Glitter blånt dekolte skor plattform dold häl 12 från 35 till 41 Glam,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Adidas y3 YOHJI YAMOTO RUN -50%,Egco Offroad herr Classic Sandal bspringaaa,

Donald Pliner storlek 9.5 sandaler, Billie mandel ungaruede,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Jimmy Choo Anthracite sammet Lana 100 Pumpar,

Delningar

MORI ITALIEN PLATTFORM HÖGA HEEL PUMPER skor skor KROCO LEADER grön grön 40, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.