Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas adipower II Field Hockey skor, ny,
  • tweet
skor Hogan Interactive Interactive Interactive kvinna -Skin (hx00n00e30kla)  första gången svara

Delningar

NIKE ROSHE One svart ANTHRACIE -SAIL 511881 -010 RUNNING skor MEN skor S -B,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Rag & Bone läder Heeled Ankle stövlar SZ 41,Bronx stövlar långa axelskor för kvinnor över knä svart bx 822, 1299 Dkvadrat skor blå Real läder Storlek US 9 IT 39 Försäljning 8294,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Christian LOUBOUTIN Italien Burgundy Silk Satin Mule Slides Brocade Detail 36.5,Nya handgjorda kvinnor med tjusiga pumpar med träben och lädersula,Asics 198 DH7 skor da springaning kvinnor, gul (Flash gul Lagoon 750), 37 EU,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Aquazzura 38 US 8 lilac Flat strand Slippers Flip Flops skor 100% Autentic,nyA GUESS CAITHLYN BLAK, FAUX SUEDE FABRIC, KVINNERNAS BOOTER (7.5,8),

Kimberfeel Fabiola Warm Lined Steifel Beige bspringaaa 187866,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Nike Air Max 95 Premium ny Plum Chalk Livsstil skor 80743 -503 SZ 6,ny With Box Frye Veronica Shorslips Camel kvinnor Front 65533;,5533;s Storlek 6 M,kvinnor VALENTINO Nude Couture -Bow Pumps Sz.38.5,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Adidas Ultra Boost 4.0 kvinnor springaning skor -Beige,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

DANSKO RAINA CHEFNUT BÖRNISHED CALF LEATH BOOTTER 39 (8.5 -9M) MSRP 170,Niki Wmns Internationalist QS Liberty Of London blå Floral (654938 400) Sz 7,NWOB kvinnor Nine West bspringaaa Yeager stövlar Storlek 10,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Kristen Louboutin, kronofodil 160 Metallic Snakeskin Platform Pumpar storlek 37.5,AP539 BRACCIALNI -skor Vita blå läderskor kvinnor sandaler EU 37,

FERRAGMO PUMPS, BLAND CALF PATENT OCH PEBBLE Finish, Sz 8.5B, HEEL 1 8 tum,,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Manolo Blahnik Storlek 391 2 EU skor bspringaaa mocka läder Kitten Heel Pumpar med spetsig katt,

Delningar

DR MARTEN KAMILAH BLAK LEATER SANDAL UK 8, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.