Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Adidas X Alexander Wang Wangboy springa vit kvinnor skor EF2437,
  • tweet
Nike Air Huarache springa Prm Python kvinnor 683818 -302 -302 -302 Khaki Stucco skor Storlek 12  blixtnedslag

Delningar

kvinnor Cowgirl stövlar 6.5 M Lizard Two -tonne J -toe Style 4304 Larödo,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

PRADA SPORT skor 8533333 Vit 65533;MultiFärg 36 1 2,Vic Mati Brillowstone, Vic Mati Break5533.,Nike air zoom cabos vit Storlek 9.5,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

1969 pumpar sexiga 14 cm 42 43 blå blå läderfetisch pumpar höga klackar,Fila Disruptor Ii Premium kvinnor grå vit läder och Synthetic mode Prainers,Kalle J Pliner Sandals kristaller Embelleished kvinnor 65533.65533s.6.5 M,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

NIKE AIR MAX PLUS TN (GS) (655020 077) YOUTH TbilERS UK 3 -4.5,PRADA NAVY PATENT LEADER ANKLE STROP BLOCK HEEL SANDALS Storlek 39 US 9 790,

RARE Christian Louboutin 37.5 stuckad beige mocka röda klackar, Orig 995,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Tamaris Winter stövlar kvinnor skor 1 -2514 -23 Ridande Look Boat,stövlar av kvinnor Läder Ankle med geometrisk detaljinformation,Kenneth Cole ny York Harriet läder Block Heel,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

NIB RAG och BONE EDEN NAVY LEATER RAFFIA LACE -UP SANDAL KVINNERS storLEK 39,5 450,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

NIB Christian Louboutin Simple 85 Beige Pump storlek 35.5,Nike Air Max Thea Prm Kvinnors löparskor 616723 023 storlek 6,kvinnor High klackar Buckle Slingback Strap Point Toe Fast mönster skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

NIKE CHECKPOSITE CB 34 {65533; ]” FRAMTID 6553333; CHARLES BARKLEY 65533; WHT MIDNIAKT -NAVY Storlek 10 (68758 -400),Free People Royale Flat Cordrouroy lägenheter 38 e storlek i box,

Nike Dunk Premium High Top bspringaaa Sällsynt Sz8 NIB,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Mycket flyktig Brinkley Woherrar Sandal,

Delningar

Valentino Garavani skor d'65533;65533; collet 65533;65533; kvinna Model nw0s0375 r19 röd, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.