Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Joya Cabriolet II svart, Full -Grain läder Textile, Emotion -Sohle, Clog,
  • tweet
Adidas Adidas Adidas Originals herr Superstar Casual skor BY3174  spara 60% rabatt

Delningar

Perlamarina skor svart 436572ne,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Adidas Tubular Doom Sock W kvinnor CQ2453 NGTCAR, REATEA, COPFLA kvinnor Storlek 8,Kvinnliga klaffar I dressers Mr Netley Fresh Elegant Formel T bar låsbeslag skoblock häl,Italienska vit D sammet stövlar Storlek 40 (US 9),

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Ny SPERRY Top -Sider Pelikansk svart segulåt LOGO fleece -lined SNOW RAIN BOOTS 6,Jeffrey Campbell -skor kvinna grå läder jcsj 6031snk -grybei,Kvinnor nike wmans luft max plus prm blå läder vild sampel cd7060 -500 ny,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Caf é fir 65533;65533;svart skor kvinna svart pu, rafia ihf925010,ADIDAS X15.2 CT SOCCER CLEAATS skor MEN skor svart grön 27117 storLEK 12 ny,

Ara Grado 62 IG0 Cinturino alla cavigglia kvinnor, bspringaaa (Cognac 06), 38.5 EU,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Sjp Sarah Jessica Parker röd Leader bilries pumpar Storlek 8,Flexx kvinnor läder gulden Tan Strappy Wedge Sandals Storlek UK 3 - 8,Skor Agile of Rucoline kvinna Wedge klackar läder och duk Metal vit 1800,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Mustang Ankle stövlar Lace up stövlar grå 1197 Ny,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Laura vitasandaler ref Sl70a -1 munkar 018 vit p 95 ny sommar 2018,Hunter NIB 140 Original kort Gloss Watersec Reg Boot lila EU39 US8,skor Easy Peasy kvinna BIANCO silver 28s -ba,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Europa kvinnor skor stövlar läder Tassel Flat Thigh Storlek 34 -46 Round Flat NEW,ILSE JACOBSEN skor KRÄCKAD METALLISK LÄKEMEDEL LAKER PÅ VÄXFORD nyA 7,

Storlek 7 Sport kvinnor FRAMTIDER FRAMTIDE FLYG 5533;Flats Trainers skor Joshua Sanders Bow Melange skor,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Nib kvinnor Storlek 6.5 BROKS CUSHION ME GHOST 9 RUNNING skor 120225 -1b -563,

Delningar

Woherrar kvinnor 65533;'65533;s Charlie Horse röddish bspringaaa läder Mules med broderitstygn 9B, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.