Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • kvinnor bspringaaa Ariat stövlar Storlek 5.5 B Style 10000797 14525 Cowgirl stövlar,
  • tweet
Sigerson Morrison Kimora Kimora Kimora kvinnor orange Open Toe läder (9 M)  försäljning med hög rabatt

Delningar

VÄXTER NIKE AIR HUARACHE RUN PRINT KHAKI725076 007storLEK 6nyA SKOTT,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Clarks kvinnor un Karely sun ostrukturerade velcro destalonado -sandaler,NIKE kvinnor Nike Free Rn springaning 2018 Sun AH5208 -001 VAST GREE kvinnor Storlek 10,Christian Dior Cannage bspringaaaa mockaskor, guldlogo CD, w box.7.5 37,5 EU,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Peter Kaiser Baila läder skor Ballerinas Pump grå Bow ny 159,95,ny Free People Wildfire Fringaae Low Ankle Boot - Storlek 38,Jimmy Choo Sandals Bea RV 695,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Nike Air Max 95 LX kvinnor NSW vit blå röd Crush springaning AA1103 -100 Storlek 7,ny balans WL574SKD B ljus grå och vit Classic Lifestyle skor skor NB,

Ny balans WRL247SS B 247 lila vit kvinnor springaning skor skor WRL247SSB,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

kvinnor Pointed Toe Rivets Buckle Flat, och Kitten klackar Strap Club Party skor MUK15,Patricia Nash kvinnor Bergamo Embrossed Cowboy, Western stövlar skor BHFO 0922,Gaudi s kvinnoskor nervo naturligt läder 66571 -v0001,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Keen Terradora skor Boot kvinnor S7 M Snow Winter Hiking stövlar bspringaaa 140,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

kvinnor skor MARIA CRISTINA 36 EU Ankle stövlar blå mocka ay163,nyA SUPERMOD mocka Ankle stövlar Sz 9 Bungee Cord,NWOB Kuri Slide Sandal MERCEDES CASTILLO Storlek 7,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Modellskor skor skor skor skor skor glitter ljusblå silver - 85bc,181 SCHUHWERK FRAU {65533;65533;BERSTREIFEN LEDER SCHWARTZ –434B,

MANOLO BLOHNIK ny Authentic Jeweld Buckles Mulles Heep Sandels Sz 39,5,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

GIUSEPPE ZANOTTI Design skor 139619 bspringaaa 36,

Delningar

PIERRE Hardy Wedge skor storA 41 ÖPPEN TOE VATTEN SNAKE KAMERL SZ 41 NIB, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.