Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Jimmy Choo skor Helaine RV 795,
  • tweet
Adidas Ultra Boost Boost Boost All Terrain kvinna  få det senaste

Delningar

Kongrönera Chuck Taylor All Star 70 High Top Tangelo Storlek 10.5 159622C,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

NIB VALENTINO Multime -Färg Rhinestone Floral läder klackar skor Storlek 6.5 36.5,Träning av Nike Air Zoom Reflekt Cross kvinnor skor vit 922878 -100,Nike Air Max Taiwind 3 vit blå Maize (Storlek 6.5) DS 104137 -411,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

CL Läder Ebk Grå vit,NIB Christian Louboutin Louloudancing 140 röd Ankle Strap Pump Heel 35.5 995,Bz430 Marciano beige mocka läderskor kvinnor sandaler EU 35,eu 38,eu 39,eu,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Charlotte Olympia 37,5 Lace Up skor Brogues skor Starman ny tidigare,Tvilling -set kvinnoskor skor skor skor nål läder konst.ca7tbg,

Nike W Air Vapormax Plus Knappt grå omvänd Sunset Volt Neon Crimson A4550 -003,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Skor för kvinnor d. 65533; simon Desert Dus3451 .01,JORDAN 89 RACER röd BLAK vit grå,AJ 4 Inspirerad,SZ 11.5,ny w box,Autentic,Giuseppe Zanotti Design skor kvinna Sandal mocka Powder Fjäderfä Beads,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

ZARA BLEKT LÄKEMEDEL HÖGRE HEEL ANKLE STAMMAR UK 4 EU 37 nyA BOOTER,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Art Harlem, 64 IX6 kvinnor, grå (Star Humo 945), 39 EU,Hundar Faux Fur stövlar,Nike SB Zoom Blazer Low XT QS herr Storlek 14 vit blå QuarterSnacks AQ3499 -141,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Nike HypertGift Fatal II FG 2 män fotbollslag ny hyper grape volt,kvinnor Nightclub PVC Stiletto klackar Pointy Toe Over The Knee Thigh höga stövlar sz,

Nike Air Force 1 07 PRM Neutral Olive Metallic guld Star LX A3814 -200 SZ 12,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Vackra Christian Louboutin champagneskor för bröllop, EU 35 1 2,

Delningar

HARLEY DAVIDSON POSTER - storLEK 7 1 2 - BLAND SIDE ZIPER, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.