Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Tory Burch Patent läder Beige Ballerina Scspringaaachy Wedge guld Logo Sz 6.5 M S29,
  • tweet
Thursday Boot Company Duchess kvinnor 65533; 65533;s 65533;s 65533;s Chelsea Boot  fabriksbutik

Delningar

CHLOE IVORY TEXTILE OCH BRÅD LEADERTRIM BLOCK BLOCK PLATTFORM SANDALS 5.5 38.5,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

skor Rebecca Van DIK Kvinna svart Naturlig Läder 2623780 -NR,AUSLAND Mid -Calf Fur Sheepslin Boot Winter skor 913030,Prada Open Toe mocka bspringaaa Sandals Storlek Eur 40,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nicholas Kirkträ Sz UK7 Burgundy läder mocka Metallic Court High klackar skor,SJP av Sarah Jessica Parker Kvinnors Minnie Ankle Booslips,ASICS GelKayano 25 Lite Show Woherrar springaning skor,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

Modello Biella 4 - Handgjorda italienska läder herr Färg Burgundy Oxfords Dress skor - Cowhide Patent läder - Lace -Up,Nej.Nej.Philipp Plein skor Kvinnor 1st Storlek 37,

Earth Origins kvinnor Curvet läder Peep Toe Casual Platform, blåsh, Storlek 8.5 Wh,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Christian Louboutin EUR 37 US 7 Bikee läder Studded Sandals -NOISETTE 1160878,Rui Landade Oxford för män Formala skor Slip On Style Genuine läder Exquisite Embrossed Patent läder i Luxurious Färg,Nike Wmns Air Max 90 med defekt utan originallåda Kvinnohskor 325213 -043,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

bspringaaaS män FRAMTA 65533; [DAR5533;Derby mocka mikroforato High Trainers,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Adidas superstjärna grå uk6.5 eu40 us8,Skor PREMIATA Kvinna skor Trendy svart Naturligt läder, mocka LUCYD -2949,Amalfi Av Rangoni kvinnor Civette Dress Pump,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Hoka One Oändlig Storlek 9.5 Dresden blå springaning skor skor for kvinnor,Diadora N9000 nyL, Unisex Vuxna 65533;6553333; Flatform Pumpar,

Sutor Mantellassi blå bspringaaa Derby i Crocodile läder (8 UK män),

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

ZZNVX Kvinnors skor Nappa läder Springaa sommar Comfort skor Flat Heel Round Toe vit svart silver,

Delningar

Muck stövlar Unisex Vuxna Muckmaster Mid Wellington stövlar, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.