Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • GAOLIM Tip med Ultra -Thin and ljus, 65533,6553333, Kvinnliga skor Kvinnliga skor,
  • tweet
Camper Camper Camper Oruga Multi Strap (K200809)  grossist billig och hög kvalitet

Delningar

Män Kvinnor Aqua skor Andningsbara Vents DeteAcable skor,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Allhqmode Woherrar pull -on Closed -Toe Low -klackar Pu Solid pumpaskor, FBUDC015846,Genepeg kvinnor Sandals sommar Party Dress skor Sexy Rhinestone Medium klackar skor,Hugo Boss, herrherrns Titanium, vi är snart framme.,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Mizuno herr Synchron MX 2 Mes - utbildare,Aspiranter av Ash, svart svart,Goodtimehow Man Army stövlar Män's Military Desert Work Security skor Klättrar på sportskor Ankle stövlar.,

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

LingGT Handstövlar kvinnor Ankle Flat Comfort läder skor (färg bspringaaa, Storlek CA 6),Pyramid herr HPX högerstyrda bowlingskor - svarta svarta,

Sesto Meucci kvinnor T856,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

ECCO skor Woherrar Touch 15 Oxfords,Xiaomi Classic Style Colour Storlek Smart Sports skor {65533;C grön 95533;C Storlek 44 1 3,Män 65533.s skor 65533.65533.65533; Springaa Fall skorable skorable skorable skor 65533;maska Sport små vit skor små vit skor 65533;65533;65533;,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

Garmont herrar Hiking skor blå blå blå,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

Projet d 'entreprenariat féminin lifestide,Gröna HYLF -män vandrande skor, vintervarma kängor, friluftsskor, vattentäta skor mot glidläder.,Nine Seven Woherrar mocka läder färglös Closed Round Toe Mid Exquisite Heel Handgjort Comfortable gående Dress Mul,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

kort stövlar retro Ethnic Style läder Brushed Woherrar stövlar Handgjorda Flowerbooslipss (färg gul, Storlek 6US),Geox Mans MALBERT2FIT10 Oxford,

Toppmötet i vit Mountain Eden Woherrar Sandal,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

Ana Lublin, tamille silver,

Delningar

Jessica Simpson Woherrar Rennia Heeled Sandal, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.