Utdrag ur stämningsansökan/Denny Abrahamsson. Foto: Privat
  • Propet MEN's M3850 Wasslable Moc Walking skor,bspringaaie svart,14 M USA,
  • tweet
Ynkliga skor för att hjälpa hjälpa hjälpa vattentäta icke -glidbara Andliga kläder Hiking Skor -bspringaa -40  inget minimum

Delningar

Mgmagica U19122P Pelle Cuoio skor Man,

Denny Abrahamsson lever ett vanligt liv som pensionär. Han delar sin hemvist mellan Stockholm och Thailand efter ett långt arbetsliv – bland annat som egen företagare. I sin ungdom var han medlem i kommunistiska KPML(r) men sedan dess har han inte varit med i några politiska partier:

– Jag brukade vara vänster tidigare men på senare år gått mer och mer till höger. Vänstern har spårat ut fullständigt och blivit höger så att säga. Jag märker av att vänstern använder censur allt mer när de inte klarar debatter, säger Denny när Samhällsnytt når honom på telefon.

Män Loafers & Slip -Ons blå, (blå) 7714000,Viivobarefoot herrar Ra M's skor,Nike Boys Lunarsolo (G) Konkurrens Running skor,

– Anledningen till att jag har börjat skriva kommentarer är att jag ser en fara med islam och jag ser att folk är så vilsna. Jag vill väcka upp människor, men det är svårt.

– För några år sedan tyckte jag också att islam är väl bara en vanlig religion, men sedan läste jag Koranen och blev chockad av det hatet som finns där, kvinnoföraktet, hat mot otrogna. Ju mer islam tar över, ju mer kompromissar vi. Islam är ju en totalitär ideologi, det för med sig diktatur. Så jag menar att vårt demokratiska system är i fara.

Nike Woherrar WMNS Flex Kontaktutbildare,ARIAT Woherrar Bromont Pro Zip Vattenfri Isolerad Paddock Boot,Qiusa Classic Ankle Boots for Men Soft Sole Durable Nons Slip Casual Fashion Boots (Färg bspringaa, Storlek UK 7),

Abrahamsson menar att inläggen i fråga inte kan utgöra hets mot folkgrupp eftersom de kritiserar en religion, inte en grupp människor:

– Jag hatar ju inga människor. Vad jag hatar det är ideologi, islam. Man kan ju kritisera fascism eller nazism, men varför inte islam? Varför ska islam ha någon skyddsstatus?

Kammaråklagaren Tove Kullberg som lämnade in stämningsansökan har dock en annan uppfattning. Hon menar att inläggen var brottsliga, men kan inte specificera vilka uttryck i dem som gått över gränsen enligt lagen:

YCGCM Mans Leather skor England Points skor Comfortable Business skor,Skechers Mens GOtrace Ultra 3 Climate Series Running skor,Navy Lime,US 11 M,

Nike AIR MAX2 Light A1741 -700,

– Jag anser att det finns anledning för tingsrätten att pröva det här. Det är inte upp till åklagaren att avgöra var gränsen går, utan upp till domstolen.

Samhällsnytt har tagit del av polisförhör med Abrahamsson. I förhöret ställdes en del frågor som inte har någon direkt koppling till det misstänkta brottet och påminner snarare om ett åsiktsförhör. Däribland ställs frågan vad Denny anser om muslimer generellt. Denny känner sig tvungen att redogöra om sina personliga uppfattningar för förhörsledaren – trots att det saknar relevans för gärningen:

Thguldgood herrar 6''ASR Taktical Side Zip Professional Boots,Boot för kvinnlig Julie Front Zip Combat,Nike kvinnor Wmns Lunartempo 2, ALUMINUM BLAK -PARAMOUNT blå, 6 US,

För Samhällsnytt berättar Denny att polisens förhörsledare var muslim själv och att hans opartiskhet därför kan ifrågasättas:

– Hans namn var ju Shari och jag misstänkte att det kommer från Sharia.

MultiFärg (Wolf grå Wolf grå Dark grå) Nike Mens Air Max 1 essenslipsll,

– Jag frågade honom det och då sa han det.

När Samhällsnytt ber Kullberg att kommentera den uppgiften säger hon följande:

– Det har jag ingen som helst kommentar till. Om han anser att det förelåg felaktigheter i polisutredningen får han själv vända sig till mig.

blåndstone Woherrar blåndstone 558 svart Boot,vit grå New Balance herrar Freeze V2 Box Agility Lacrosse skor,silver (Silvmt Csvart Footbal skor) adidas herrar Copa 18.1 Fg Footbal skor,

Denny Abrahamsson menar samtidigt att ett fängelsestraff vore ”vidrigt”.

Cherokee Woherrar Maggie Health Care och Food Service skor,SALOMON Woherrar XA PRO 3D CS WP W Trail Runner,

HPLL skor herrar skor s, Casual skor, Low Cut svart, Wild Autumn Winter Outdoor 38 -43,

– Det vore vidrigt och fruktänsvärt att sitta i fängelse om man uttrycker sina åsikter.

Huvudförhandlingen i målet kommer att hållas den 19 juni i Stockholms tingsrätt.

Förundersökningsprotokollet och stämningsansökan kan laddas ned på följande länkar:  Förundersökning och Stämningsansökan

”gul Cab skor Boots Industrial 15012 gul ”,

Delningar

Nike herrar Metcon 4 Gymnastiska skor, förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.